Semesterslut, Hjo & byggjobbare.

Det gäller att riktigt njuta av de sista semesterdagarna som nu försvinner i rasande fast, för på måndag vankas det vardag igen.

I torsdags var jag och maken iväg på en liten ”utflykt” till Hjo, för att äta ”en glass” vid hamnen, men det blev en räksmörgås på en uteservering istället. Eller ja, för ärlighetens namn, så slank det ner en liten glass också för min del innan vi åkte hem.

Naturligtvis blev det en sväng in Hem& Hobby också.
Där maken överraskade mig med att riktigt gå in för, håll i er nu, heminredningsdetaljer!!!!!! Så visst blev det lite matchade kuddar inhandlat av min alldeles egna lille ”Ernst” Apropå liten så kan jag nu meddela att han gått ner hela 41 kg och detta bara sedan den 28 mars (i år)

Detta märks, exempelvis så såg maken, när vi satt där på uteserveringen och njöt av räksmörgåsen, sin arbetskollega på andra sidan.
Varav han hälsade och hon tjoar mycket förvånat tillbaka,;- Men herregud vad du blivit liten, jag ser ju dig knappt.
Varpå maken svarar; - Nej, men det är ju inte konstigt när en stor, tjock……När han kommit så långt in i meningen trodde jag på fullt allvar i ett kort fasanfullt ögonblick att han skulle säga fru, men han sa …häck är i vägen.

Undrar ni förresten hur det går med vår dusch och toalett? Ja, det undrade vi med, tills kl 8:00 i fredags morse, för då plötsligt knackade på dörren och in väller det ”jobbargubbar”, för att börja riva ner kakel. Och det gjordes, i en faslig fart, medan jag och maken nyvakna och helt oförbereda såg på.

Så nu gott folk så har vi inte bara en ”byscha” ute på gårdsplanen att duscha i, nä nu har vi ökat spänningsmomentet med att ha en löst sittandes toalettstol inne i ett nästintill utblåst badrum. Spola får vi göra genom att hälla i en hink med vatten (som får hämtas i köket förstås). Skor rekommenderas också att ha på, OM man inte vill skada sina fossingar, med en skruv, spik eller någon annan flisa i fötterna.

Avslutar med lite bilder från när min egna lilla ”Ernst” rum blev färdigt och från vårat numera byggnadsplats till badrum.

Fortsättning följer………….
       
 

Sängar, Hund & Ernst

Vi har äntligen fått (för oss) nya sängar!!!!!!! Det kan jag lova var mycket, mycket välbehövligt. För att ni ska få ett hum hur välbehövligt det var kan jag ju berätta lite om våra gamla sängar.

Dessa sängar, hade först min mors svärföräldrar (bara gud vet hur länge de hade dom), sedan fick min mor och hennes make ”ärva” sängarna vilket de i sin tur hade i några år, innan det var vår tur fick ärva sängarna, tror det var typ år 2000, då min goa vattensäng gick i graven.

Nåväl, vi köpte till en ny tjock och ”go” bäddmadrass och var rätt nöjda med sängen. Nöjd var även vår kära hund, som inte, för mig, fick ligga i vår säng, vilket resulterade i att hon så fort tillfälle gav, låg i vår säng.

Detta var något hon var mycket stolt över också, för hon brukade bära med sig en sko eller något annat och lägga i sängen för vi inte skulle missa att hon minsann varit i sängen. Men en dag, hade hon verkligen ”överträffat” sig själv. För då hade hon på något sätt klättrat upp på köksbänken och fått med sig en hel plastflaska med soja!!!!!!

Denna flaska hade hon sedan generöst bitit hål i (i sängen förståss) så sojan hade läckt ut, genom överkast, täcke, lakan, nya tjocka bäddmadrassen OCH genom själva sängen och bildat att tjock pöl av soja UNDER sängen.

Kan ju tro att man efter denna fadäs, köpte en ny säng, men nej, här skulle det tvättas, försöka skura bort sojan så gott det gick, vilket gjorde att det än idag fanns en stor sojafläk, men turligt nog på makens sida.

Under de senaste sisådär 7-8 åren har jag tjatat (för döva öron) om att vi borde köpa ny säng, men maken har varit helt obeveklig och sagt;- Näääää, vad ska vi ha ny säng till, de här e ju såååå goa.

Men nu kom alltså tillfället, då syrran och hennes kille helt spontant köpte nya sängar under deras semesterresa i Spanien, detta trots att de redan (till min lycka) hade en rätt ny kontinentalsäng hemma som dom var så snälla att skänka till oss.

Efter första natten i denna nya goa säng, vaknade jag så härligt utsövd, utan ryggont och vi ska inte tala om maken (som varit så avig till ny säng), han riktigt flög upp, full av energi, och hade förvandlas till ”Ernst”, för här skulle det plötsligt börjas målas om och fejas (vilket förvisso är behövligt) så här håller det på att grejas för fullt.

Tänk vad en skön säng och en god natts sömn kan göras!!! Avslutar med en blid på min kära ”Ernst” när han började måla.

Det kommer att bli så fint, för syrran hade även köpt en nytt stort löpband och då fick inte deras bäddsoffa, ca 8 månader gammal plats längre, så till sängarna slängde hon med en ny bäddsoffa och två bord. Me like. Efterbild utlovas när allt e klart.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!