Kyrkotornsklockor, elvor & ledig

Ja, idag är jag ledig en hel dag.  Att jag skulle vakna upp och vara tjock i halsen var ju föga förvånande.

Det är precis som om alla baciller ligger i dvala (eller på lurpassning) så länge jag jobbar, för att som ”gubben i lådan” ploppa upp när jag är ledig.

 

Nåja, se livet från den ljusa sidan (som är ett fint motto), för det första slipper jag en karensdag, för det andra så kan jag med gott samvete slappa hela dagen. För det tredje…….Hmmmm jo jag kan denna elvans dag matcha med en elva när näsan rinner.

 

Något som inte hör till vanligheten är att min kära make var med i radion idag, på P4 i Olssons compani (kl 17:05) om något så ovanligt som sakexpert på kyrkotornsklockstölder *skrattar* Han avslutade i alla fall intervjun med att cuppa in en hälsning till ”käringen”, vilket väl få antas vara till mig?

 

Avslutar denna blogg med en bild på våran katt Sixten, tillägnat min kära dotter och svärson. Ha Lovely helg.  


Så har tiden sprungit iväg………..

Nu är det snart jul. Fast jag tycker inte alls det var länge sedan det var sommar och hösten, den kom ju precis. Men nu börjar snart vintern. Jo för i min värld så är det vinter under december, januari och februari. Sedan kommer den underbara våren som varar i mars, april och maj för att äntligen bli sommar, juni, juli och augusti.

 
Nåväl, imorse skulle jag börja jobba extra tidigt och kunde där av inte njuta av morgonnyheterna som jag brukar, utan sprang mest omkring som en yr och något mer än normalt förvirrad höna som skulle fixa mig själv OCH lyckas få upp en något trött son. Men jag lyssna med ett halvt öra på nyheterna som skvalade i bakgrunden, och något jag reagerade på vad att Försvarsmakten vill att någon kommun skall riva ner sina vindkraftverk, så att försvaret kan flyga lågt!!!!!!

 
Har ni hört något så sjuk? Ja, försvaret skall leka krig och ”förorena” luften lite bättre, så istället för att ha möjlighet till ett miljövänligare alternativ och chans till billigare el, så skall vindkraftverken väck.


 Nä, jag (fast jag vet att många tycker annorlunda, och det är okej, bara jag får tycka det jag tycker) anser att man kan omfördela pengarna från försvaret till något annat, det finns hur många hål som helst att stoppa pengarna, skolan, vård, äldrevården, social välfärden ect.


Varför skall Sverige iväg och ”strida för freden” i andra länder? Varför ska Svergie har ett försvar. Det är ju knappast så att vi hade något motstånd att sätta till om någon vill överta Sverige med våld.  

 
Nä, jag tycker att vi borde ha lämnat krig och år av våld bakom oss. Vi som varit neutrala i så många år.
Har vi inte lärt oss att våld föder våld. Och ett krig inte är en lösning utan ett misslyckande.

 
Nåväl, ska avsluta dagens blogg med att säga att jag var ute på en underbar kvällspromenad med vår hund. Klockan var inte mer än 21:00 men ute var det fullt med dimma och sådär tyst som om det vore mitt i natten. Här har ni en bild från denna promenix.

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!