Inbott, fryst vin & ”hala varor”

Så var det äntligen dags för den efterlängtade shoppingstrippen med övernattning i Ullared tillsammans med syster och våra barn. Men denna gång nöjde vi oss inte med att stanna en natt, utan här skulle det slå på stort och stannas i två nätter.

Stugan var, om en liten, väldigt fräsch och med ett modern låssystem, en sk tag till nyckel, så vid incheckningen blev vi förmanade att absolut inte glömma ”nyckel” för då skulle vi inte komma in.

Detta kom vi ihåg, tills vi alldeles utpumpade satt på uteplatsen och pustade ut. Men innan detta upptäckte jag att min bag inbox som jag så smart ställt in i frysen för att kyla ner fort, just gjort det. Frusits.

Syrran hann bli varse av vad som händer när en hel flaska tvål läcker ut i en fullproppad påse med diverse varor, som alla flöt omkring och krävdes omedelbar torkning. Men efter all avtorkning av hala varor och med en ljuvlig doft av tvål i stugan, så pustar vi som sagt ut på uteplatsen.

Sist ut var min kära son, väluppfostrad som han är, så stängde han naturligtvis ytterdörren efter sig. Ja, och givetvis befann sig själva ”nyckel” inne i stugan!!!! Nu utbröt smått panik, blandat med hysteriskt skratt. För där stod vi utelåsta ur vår stuga och klockan närmar sig elva på kvällen.

Men då kom min son på att vi kunde ju klättra in genom fönstret (som turligt nog var öppet), vilket var en bra lösning, tills vi upptäckte att fönstret bara gick att öppna max 20 cm och inte mer (tro mig vi försökte). Då kommer sonen med en ytterligare lösning, vi kunde ju fånga upp ”nycklen” med pinnar. Ja, vad hade vi att förlora?

Sagt och gjort, systerdottern lokaliserade ”nyckeln” på bordet, självklart bakom en massa bråte, pojkarna letade pinnar i lagom längd och sedan började jag den svettiga och koncentrationskrävande uppgiften att få ut nyckel med hjälp av två långa pinnar. Syrran hjälpte till genom att skratta och ta foton. Teamwork.

Och gissa vad, efter den gruppinsatsen, så lyckades jag med mitt ”inbrott” och därefter var det dags för familjen annorlunda att åter pusta ut. Syrran med ett glas rött och jag med ett glas vitt i slusch-form.

Om ni tror att detta var det ända som hände, kan jag meddela att dag två så lyckades bli av med min kundvagn efter ett toalettbesök. För plötsligt stod en annan kundvagn utanför toan, vilket jag svor högt över, tills just den kundvagnen efterlystes i högtalaren, och skulle ha försvunnit, just där jag ställt min vagn INNAN jag akut fick springa på toa.

Så plötsligt var jag inte bara en inbrottstjuv, utan även en (ovetandes) kundvagnstjuv. Jag lämnade skämmandes och väldigt diskret den stulna kundvagnen till sitt öde och hämtade min egen igen.

Efter det när jag tittade  på en nätkasse full med små studsbollar, och swish så gick nätkassen naturligtvis sönder, vad annars. Jag blev stående helt paralyserad med fullt av studsbollar som studsade högt omkring mig inne i varuhuset, till andra kunders roande miner.

Men turlig nog var det en liten kille som såg min förlägenhet och pinonröda ansiktsfärg och sprang och fångade upp alla dessa bollar, innan någon stackare halkade och bröt benen eller något annat hemskt.

Vi kom helskinnade hem igen, förutom att en varningslampa i bilen plötsligt började lysa i slutet av dag 2 (det gick över under natten för idag var allt som vanligt) och att jag vid utcheckingen som vanligt ”slarvat” bort nyckel. Men efter mycket letande visade det sig att jag hade lagt den på ett säkert ställe. Avslutar med en bild under mitt inbrott och av shoppingreslutatet.

P.s, observera att jag fyllde bara bageutrymmet på min bil. Syrran fyllde heeeela sin bil, knappt som ungarna fick plats på hemvägen. D.s

 

70-talet, semester & sekter.

Äntligen så är min semester här. Vilken jag naturligtvis fullbokat med massa småtflykter. Först ut var en tripp till Malmö tillsammans med min bedårande vackra dotter.

Ja, ni förstår hon är så bedårande vacker, att hon under hela bilfärden (som ”bara” varade i 4 timmar) ständig tog foton på sig själv i de få varierande poser som man kan anta i ett framsäte. Och eftersom hon är av kvinnligt kön så lyckades hon givetvis samtidigt sms:a, prata videosamtal och uppdatera sin facebook.

Väl framme i Malmö, eller närmare bestämt Vellinge, checkade vi in på själv hotellet vilket var för att hänvisa till ett omdöme (det enda) i Tripadvista ” Det här är ett av det konstigaste hotell jag bott på. När jag kom in fanns ingen reception, ingen personal, bara någonting som såg ut som ett lunchrum från 70-talet ”

Förutom ett galet hotell, där vi förvisso bara sov i och åt frukost i så var vårt huvudsyfte att träffa våra underbara (och nästan lika härligt smågalna som oss) släktingar.
Vilket var mycket trevligt. Naturligtvis blev det lite tokigheter. Kan man tro annat? Bland annat fick vi en tur in i en tvättäkta sekts högkvarter, nämligen i Scientologernas kyrka.

Det var en rätt kittlande och läskig känsla där inne ska du veta, för så fort vi kom in i själva kyrkan så i det närmaste kryllade det av människor ner för trapporna och flockade sig kring oss som myror kring socker.

Scientologerna, helt enhetligt klädda i vita skjortor och svarta byxor, med en smått glansartad galen blick i ögonen och med ett varggrin på läpparna och vi, sommarklädda i linnen och foppatofflor.

Ska ärligt säga att jag faktiskt på allvar utsåg möjliga flyktvägar och funderade under ett ögonblick om vi skulle komma ut hjärntvättade och med en lika glansartad galen blick som dom.

Innan vi åkte från Malmö för fira midsommar i Gbg, hann en måsjävel skita ner hela min klänning, hmm inte utan att man funderar på om den var utsänd av scientologerna för hämnd för att vi undkom.

Avslutar med lite semesterbilder, Hotellet, kyrkan och en sovandes dotter vid frukostbordet. På måndag bär det av till…….UJllared, så fortsättning följer………….


Vildsvinsresort, semester och baksätesköring.

För er som kanske undrar varför det finns så mycket vildsvin runtomkring Tidaholm, så kan jag avslöja att det kan ha att göra med att min älskade make öppnat ett vildsvinsresort i Gerum. Jojomen, det är riktigt sant. På resorten finns det obegränsat med mat för ett vildsvin, en härligt lockande pinne (eller trädstam) inoljade i tjära och mysbelysning kvällstid. Ja, man kan väl säga att det är ett riktigt all inklusive eller ett lyxhotell för ett vildsvin Ja, om det inte vore för den lilla, men ack så betydelsefulla skillnad att i ”resorten” så sitter min make, allt som oftast, i en liten, liten, jaktkoja (och läser serietidningar, dricker kaffe med tillbehör) och skulle det vara så att ett vildsvin just i det ögonblicket skulle åtnjuta en spabehandling, så kan det sluta på det här sättet:
Synd för vildsvinen, men gott för vår grill och frys, men framförallt vår mage. På bilden är det vildsvin nr 4, som hade (o)turen att hamna i vår frys (och samtliga har råkat vara galtar) Angående resort, så har jag sisådär 5 arbetspass kvar innan jag ska få mig min mycket efterlängtade semester. Ja dock inte på makens egengjorda resort ute i Gerum. För att gnida mig mot tjärstoplar och äta utslungande majs och gammalt bröd och potatis är inte min grej. Nä, jag kommer att ägna min semester till små men härliga utflykter (som kommer delges er på något sätt) på egen hand, jag och så klart barnen, men tyvärr utan maken, då vi inte har semester samtidigt. Vilket kanske är tur, då jag idag gjorde en väldigt hemsk och upplyftande upptäckt. Nämligen att alla de år som jag har så kallat ”baksäteskört” inte kommit i närheten av det besserwisserbeteende som kära maken visade prov på idag. Ja, för man kan ju säga att han var lite mer offensiv än jag. Jag brukande ju på min höjd påpeka lite lätt om olika trafikregeler och hur det bör följas och naturligtvis vad lagen och min älskade ”jag och trafiken” boken säger. Men maken, han kör den mer aggressiva stilen, genom att exempelvis (fortfarande) vråla i säkerheten inne i bilen, till varje medtrafikant som råkar befinna sig ute på vägen samtidigt, fast jag kör väldigt lagligt (naturligtvis) Men idag tror jag minsann att han kokade över totalt, då han i en korsning kastade sig över mig och slängde sig på tutan, fast det var jag som körde, och tutande (mycket långdraget) innan han, som jag naturligtvis redan sett, såg att det var en dam på rullator som var på väg att passera över ett övergångställe, vilket antagligen var skälet till att de andra bilarna stannat upp. Men vem var det som fick mottaga de ilskna blickarna tro? Glad sommar önskar jag och älskade maken er alla.<3 <3

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!