Frysar, geting och dofter.

Så var man sjukskriven till den 20:e november. Med doktorn´s order på att jag måste ge mina luftrör lite tiiiiid och lära mig tååååååålaaaamoooood!!! Så det är vad jag får göra helt enkelt. Allt går inte så fort fram som man vill att det ska, eller jo, det gör det väl bara man har tåååålaaaaamoood och står ut att väääääänta.

 

På något sätt lyckas jag faktiskt få dagarna att gå ändå. I går morse exempelvis, var jag på väg ner för trappen (i vilken jag går saaaakta i, så man inte börjar hosta) hör jag ett högt slags surr som får mig att tänka på sommaren.

 

Jojo mycket riktigt, kring hallampan kretsar en stor fet jävla GETING!!!!! Antagligen en sådan där drottning, som legat i dvala bland veden och nu vaknat upp inne stugvärmen.

 

Nu höll den i alla fall på att svärma kring hallampan, stor och mycket otäck. Jaha, tänkte jag, nu ska man väl gå och bli stucken och drabbas av en allerigchock också. Maken hade jag ingen nytta i detta läget då han redan begett sig till jobbet.

 

Då fick jag (som vanligt) en snilleblixt. Jag kan ju spraya ner getingen först, innan jag slår ihjäl den. Säkerheten måste ju ändå komma först. Jag får ju inte på något sätt riskera att bli attackerad av monstergetingen.

 

Så man tager vad man haver, som i detta fall, åter råkade vara ”Glades doftspay”, den dög ju förvisso inte så bra som deo, då det sved lite under armarna, men som monstergeting dödarspray kanske det går bättre?

 

Sagt och gjort, jag ställde mig i trappavsatsen och började spraya. Jag spraya och sprayade och getingen blev svagare och svagare och rullade tillslut ner i luvan på min kappa. Så naturligtvis sprayade jag lite extra för säkerhet skull innan jag vågade mig ner för att slutligen ha ihjäl den ordentligt, så den inte plågades mer än nödvändigt.

 

Det var väl sådär i efterhand som jag faktiskt kom på och kände i mina redan överkänsliga luftrör att i princip ALLT som fanns i vår hall, riktigt dröp av doften av Glade ”fresh mountain morning”  och då i synnerhet min kappa.

 

Vilken jag sedan hade på mig, då jag var på lungröntgen vid Falköpingssjukhus. Sedan att jag inne i väntrummet observerande (osandes av fresh mountain moring) att det specifikt står i kallelsen att man ska undvika att använda parfym eller andra starka dofter med hänsyn av allergier, gör ju inte saken bättre!!!

 

Kanske men bara kanske, var det därför som jag kom in så fort, före alla andra faktiskt, ja, jag var faktiskt klar på mindre än en kvart.

 

Avslutar med en bild på monstergetingen. Dock inte den jag hade ihjäl, då det bara var mos kvar av den (var ju tvungen att vara säker på att den var död), men av en annan i samma storlek som min make håller förvarad i vår frys.

 

Ja, nu tycker ni kanske det är konstigt att maken förvarar en död geting i frysen. Men jag kan då upplysa er om att han har haft konstigare saker än så i frysen, men det kan jag kanske ta någon annan gång.  

 


Uttråkad, monster & tittgranne

Vet ni vad dagens höjdpunkt varit? Jo, när jag bläddrade genom posten!! Som bonus får jag smått generad erkänna att det var lite extra kul att det kommit så mycket reklam. 

 

Ja, jag är fruktansvärt rastlös, uttråkad, irriterad och trött på det här med att inte kunna göra något annat vettig än att ”ta det lugnt” utan ansträngning. Jag så himla trött att jag faktiskt börjar tro att jag håller på att bli (eller redan är) galen.

 

Jag sitter här hemma i min Onepice och har börjar tröttna på att sticka mössor nu. Sedan har jag blivit västa ”tittgrannen”, ni vet en sådan där människa som finns i alla bostadsområden, den man kan ana bakom en gardin, smygandes i fönstret bakom persiennen, övervakandes allt som händer och sker på gatan.

 

Ja, nu e det så illa att jag utan föraning lyckats tagit på mig den rollen. Nu tänker ni säkert, att det inte kan hända så mycket just utanför mitt hus? Men jojo, det kan jag meddela att det gör.

 

Det har bland annat nämligen i olika omgångar, varit en slamsugarbil, vid vissa tillfällen två stycken och ”grejat” med något i och runt omkring hyreshuset mitt över gatan i flera dagar nu, kan jag minsann meddela.

 

Hur mycket skit kan det finnas i det där hyreshuset, eller vad gör de där ”gubbarna” egentligen, är ju tveklöst frågor som poppar upp i mitt huvud.

 

Ja, detta varvat med att det jävla lastbilarna väsnas något förfärligt. För jag har inte bara blivit en tokig ”tittgranne” utan på något konstigt sätt även blivit ljudkänslig. Jag vill ”lida” här i tystnad, utan att bli störd av en massa konstigheter.

 

Att inte kunna anstränga sig för ju med sig även andra negativa saker.

 

Nu är jag ju ingen matematiker, men även jag kan ju se samband mellan att stillasittande och tröstätandes på godis, mat, chips m.m kommer bli katastrofala följder för min vikt.

 

Detta faktum slog mig med full kraft, när kära maken frågade lite sådär lagom försynt (när jag satt med hela näven i en godispåse) om jag inte hade vägt mig något på det sistone.

 

Vilket jag med en ilsket förnekandes monstermorr, muttrande att det hade jag minsann inte gjort och tillägger även att det INTE är något jag tänker göra heller och dessutom hur sjutton ska jag kunna förbränna något, när jag knappt kan ta mig upp och ner för trappan utan andnöd (här var jag tvungen att hämta andan då även att ”prata” högt är ansträngde för mina förbenade luftrör)!!!

 

Då kom vår glädjesprudlande son ner för trappan och meddelade att han hade lösningen på mitt problem.  Jag ska kolla på skräckfilm!!! För det hade han hade hört på tv att de kommit fram till att man bränner massor av kalorier på att kolla på skräckfilm.

 

Så nu ska jag käka kallavadduvillbollar och kanske, kanske glo på någon bra skräckis.  Har ni några tips?


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!