I-landsproblem, tv & värme

 

Idag har jag funderat lite på kvinnligt och manligt. Alltså jag menar, vad är det som vi alla (mest män) säger är typiskt kvinnligt, eller typiskt (som vi kvinnor säger) manligt. Och hur ”stora” våra I-landsproblem eller som jag brukar säga, lyxprobelm kan bli.

 

Ta bara Tv, förr då hade alla (ja innan förr så fanns ju inte ens tv:n) en tv, nu ska vi ha många tv-apparater, helst en i varje rum. Hemma hos oss har vi numera tre tv-apparater och vi är tre i hushållet. Då borde vi INTE ha några problem, med DET händer………………..

 

Ja, jag kan ju ta gårdagen som exempel, Då kommer jag hem efter en lång arbetsdag och har sett fram mot att flöta ut i soffan och glo lite på tv:n. Men väl hemkommen ser jag att älskade maken sitter och spelar Xbox i vardagsrummet. Sonen sitter uppe i sitt rum och spelar på sitt Xbox på sin tv (ja, vi har två Xboxs konsoler också).

 

Nu var det ju faktiskt jag som köpt det där Xboxet till maken, men lägg väl märke till att jag gav han ett xbox med KINECT i julklapp. För min TANKE var ju att vi, hela familjen kunde spela kinect och på så sätt umgås och dessutom få lite motion, men kanske detta var en typisk kvinnlig tankegång?

 

För maken, han sitter skönt tillbakalutad i sin fåtölj och spelar ”något” krigarspel och grabben spelar säkerligen samma krigsspel uppe i sitt rum, och de verkar trivas ypperligt med det. 

 

Nåväl, jag frågar lite lågt om vi inte kunde kolla på något tv istället (med detta menar jag ju givetvis att JAG hade ett program som jag hade tänkt kolla på). Sagt och gjort Xboxen stängdes av och så sätter maken (som snott fjärrkontrollen) på 112-på liv eller död, vilket INTE var vad jag hade tänkt mig. Men han motiverade det med att jag missat en halvtimme på det program jag ville se (för att han spelade) och ändå inte skulle hänga med i handlingen.

 

Sedan blir klockan 21:00 och då börjar Hustoppen som jag ville se, men nej då, då sa maken att vi skulle se Undercover boss, för det hade ju vi pratat om (vilket är en sanning med modifikation, då det är HAN som pratat om det). Då gav jag upp och beslöt mig för att lägga mig tillrätta i sängen och kolla på tv:n där istället. För det är nämligen i vårt sovrum som tv nr 3 finns.

 

Nåväl väl nerbäddad i vårt kalla sovrum, vilket jag har löst genom att ligga i en sovsäck och ett tjockt täcke. Så där ligger jag myser framför tv:n äntligen, och kollar på NAVY CIS.

 

Då (när det är som allra mest spännade) kommer maken upp för att gå och lägga sig. Vet ni vad han gör då? Jo, då stänger han AV tv:n, men hänvisningen, efter att jag svurit lite, ;- Jag trodde du låg och sov……………………..Typiskt manligt? En KVINNA hade ju frågat om man sov först. Ja, jösses snacka om lyxproblem.

 

Nåväl, idag har grabben innebandyträning och maken tränar, så idag har jag tre hela tv-apparater att kolla på……………………….De e Lyx det.

 


Raketer, sovmorgon & is

 

Idag kunde jag ha haft sovmorgon. Jag börjar nämligen inte fören klockan 11:00. Men ni observerade att jag skrev kunde va?

 

För min lille son (som just fyllt 13 år) fick en väckarklocka från en av mina kära underbara systrar. Denna väckarklocka är byggd som en raket, så att när det är dags att gå upp så fyrar den av raketen och ringer tills den som ska vakna, satt tillbaka rakten igen.

 

Mycket bra tyckte jag, då han har sådan problem att komma upp på morgonen.

 

Detta är för övrigt något som jag i hans ålder också hade, svårt att gå upp allstå.

Jag hade ju förvisso inte en raketväckarklocka, men jag hade något så mycket bättre (eller värre, beror hur man ser det) nämligen min 3 år yngre lillasyster som med jämna mellanrum gapade åt mig att det var dags att gå upp och jag lovar er att det INTE gick att sätta henne på snooze.

 

När jag tänker tillbaka (och skäms lite) så får jag dra mig till minnes att vi fick spackla dörren till mitt rum på grund av att min vanliga väckarklocka ”råkade” flyga mot min syster, som klokt nog parerade med, just det, dörren.

 

Nåväl tillbaka till nuet, raketklockan, den ringde, avfyrade raketen och ringde om och om igen. För givetvis hade vi (vad annars) fått ett ”måndagsexenplar”. Det gick INTE att stänga av den!!!!!! Men då jag nu är lite mognare (och ska föregå med gott exempel) så jag fick gå upp och ner till köket för att leta upp en skruvmejsel för att skruva bort batteriluckan, så fanstyget tystnade. Och där försvann min sovmorgon för vem sjutton kan somna om med en puls i 180?

 

Nämnde jag att det var kallt, i vårt sovrum när jag skulle/var tvungen att gå upp? Så ni förstår att det inte roligt att gå upp, när det är fullt med is på hela rutan?

 

Uppe är jag och jag har nu ätit frukost, vägt mig (är ju tvungen att fylla i min vikt-app i Iphonen). Jag har förresten köpt och börjat dricka en kopp med Acai-bär i. Ska vara jättebra, med en massa antioxidanter i. Ska ge energi………Men än har jag inte märkt något, så jag får återkomma om detta.

 

Avslutar med lite nytagna bilder. Blid nr 1 är från RACKETVÄCKARKLOCKAN från helvetet.

 

Bild 2 är på mitt sovrumsfönster och bild 3 på mina superbär.

 

Ha en Lovely dag alla…………………..

Kalas, ficklampor & bad

 Oj, idag e det redan den 29 januari, fy sjutton vad tiden går fort.

Min son har exempelvis hunnit fylla tonåring. Jojo, 13 år har han blivit *myser stolt*.

 

Nu han ju för stor för barnkalas och sådant, så jag kom på den briljanta idén att han kunde få bjuda med sig en kompis till The Reef, badhotellet i Danmark (Fredrikshavn) istället.

 

Ja, vi var förresten där förra året i februari och trots att jag som vanligt fick bjuda på mig själv liiiite mer än jag önskande, så var det faktiskt jävligt bra där.

 

För er som undra vad som hände så kan jag ju berätta att det på The Reef, finns en vattenrutschbana, ni vet en sådan som man kan åka med sådana där gummiringar i.

 

Ringarna finns även som dubbleringar så man kan åka två i, och det var en sådan som jag och min son skulle åka i, dubbleringen.

 

Dotter valde en vanlig enkel.

 

På väg upp till den där rutschkanan fick man bära dessa ringar. Så först gick min dotter med sin, följd av mig som naturligtvis fick släpa på dubbelringen och son gick (utan ring) bakom. 

 

Nåväl, nästan uppe, finns en liten käck hängbro över till själva toppen av rutschkanan, vilket dotter kom galant över. Men sedan när det var min tur att kliva över den där hängbron (med den förbenade dubbelringen över huvudet) så shiiiisch, halkar jag. Och inte så där lite heller, utan jag flög upp i luften och landade raklång rätt på ryggen, med gummiringen över mig.

 

Så medan mina kära barn hämtar andan efter sina skrattanfall, fick jag ligga där som en skalbagge på rygg med en dubbelgummiring över mig, tills min dotter hade sansat sig så pass, att hon kunde hjälpa sin (hjälplösa) mor upp.

 

Nu kanske ni tror att storyn slutar här, men nej, vi skulle ju ner också………

Först åkte dotter lätt och ledigt ner i sin ring, sedan var det vår tur, min och sonens.

 

Nu är det så att det är alldeles mörkt inne i denna rutschkana med, och i och med att jag och sonen är i olika viktklasser, slutade det med att jag liksom åkte långt ner i hålet på ringen och sonen, han hoppade ur. Vad tror ni hände då? Jo, den började snurra!!!!!! Så där satt jag fastskruvad i den förbenade gummiringen, snurrade runt, tappade all orienteringsförmåga, tills jag äntligen var nere.

 

Väl nere skulle jag ju komma ur ringen, till mina kära barns förtjusning, när de åter drabbades av ett akut skrattanfall. Men till slut kom jag ur ringen (med hjälp) och valde av säkerhetsskäl att INTE åka fler gånger i den. Sedan hände det väl inte (som tur är) så mycket mer tokigheter på den resan.

 

Tillbaka till nuet igen, så trots att sonen bidde 13 år, var släkten här för att fira honom igår såklart.

 

Här är ett foto från den allra minsta i vår alldeles underbara, tokiga och annorlunda släkt.

 

Fotot efter är på den otroligt superbraiga ficklampan som min make, när han egentligen skulle köpa skor, köpte. Och just det ja, den kostade BARA 798 kronor, se så fint den lyser………

 

Fotot under är alla paket som väntas på att få öppnas av en alldeles speciell person.

 

Löve you all..............


Ljus, flaxöron & lim

Nästan som jag inte vågar läsa dagens horoskop, fast det e ju klart, nu har ju dagen redan gått så jag e väl säker nu, här kommer det ”Måna extra mycket om din närmiljö och använd växter, dofter, ljus och andra vackra saker till att skapa ett intryck av främmande länder. Lugnet kommer från din fantasi. Diskutera dina tankar och idéer med andra”

 

Ja, vad ska jag säga. Det där med ljusen stämmer i alla fall bra in. För här har jag tänt ljus ska ni veta, oja, jag har tänt en himla massa ljus. Kanske inte just för att skapa intryck av främmande länder utan som för att skapa VÄRME.

Så döm av min besvikelse när jag kom hemcyklande från jobbet ( dock något saktare & försiktigare, känner inte för någon cykelglidning igen) och ska till att tända en härlig brasa i kaminen. Då ser jag till min förskräckelse att braständstickorna är, ja dem är SLUT.

 

Så vad gör man då, jo, tänder en massa ljus, och vips så har jag massa värme.

 

Ja, jag brukar alltid lösa mina problem på ett eller annat sätt. Ibland mer eller mindre bra.

Jag kan ju bjuda på en gång när lösningen på ett problem var lite mindre bra.

 

Detta var ju givetvis för XX antal år sedan. Men saken var den att jag då hade långt hår, eller ja lite längre hår och skulle till att sätt upp det i en hästsvans. Nåväl, sagt och gjort, håret blev uppsatt i en hästsvans, men när jag tittade på resultatet såg jag till min fasa att jag helt plötsligt hade fått flaxöron. Kan ni tänka er, där står jag och ser att jag fått flaxöron, det hade jag ju aldrig sett förut (kanske för att jag aldrig har haft några flaxöron).

 

Så här gällde det att hitta på en lösning snabbt, jag skulle ju ut. Jag kunde ju som ett alternativ göra en annan frisyr, men nu ville jag ju ha tofts, så det gick bort.

Så vips, så kom lösningen. Jag limmar fast öronen med nagellim (ett slags superlim) och vips, ”flaxöronen” var ett minne blott och själv var jag så nöjd och stolt över min kreativitet och snabba lösning. 

 

Så glad i hågen visade jag min kära moder hur bra det blev. Dock utbrister hon, innan jag hinner tala om vad jag gjort ; - ”Men herregud, vad har du gjort????? Du ser ju ut som en marsmänniska!!!!!”

 

Det var väl efter den reaktionen jag började inse att det kanske inte var en sådan bra idé i alla fall. Och jag kan lova er att när jag och resten av familjen, gnuggat min stackars öron med action och diverse andra lösningsmedel insåg att det var en väldigt väldigt dålig idé.

 

Här är i alla fall en bild av några av alla ljus jag tänt (som fortfarande var en bra idé).


Vantar minnen & Innebandy

Gårdagens horoskop var så himla kasst, så jag valde att vare sig blogga eller göra något annat heller (fast egentligen var jag bara så fasligt trött, så jag bara slappade hela dagen) men kasst horoskop var det, hör bara ”Det kan hända att du känner dig sårad och oälskad idag. Men den känslan kan hjälpa dig att bli medveten om dina egna tillkortakommanden så att du kan utvecklas som människa och bortse från dina egna behov”

 

Dagens horoskop för mig var kanske inte så mycket att hurra för heller ”Se verkligen till att ta dig tid idag att lyssna på kloka råd, risken är stor att du inte uppfattar dem annars. Du är kanske lite för nonchalant och hetlevrad. Tack vare en handfast ledning kommer du att hitta kreativa sysslor”

 

Ja, vad säger man. Kan detta verkligen stämma in på mig? Förutom att snöa mig på horoskop, vilket det sannerligen kan verka som jag gjort, har vi varit i väg till Skövde och kollat lite på innebandy.

Jag kan ju säga att jag faktiskt börjar undra om jag har blivit smått senil. Har ju skojat om Alzheimer light osv, men nu börjar det bli kusligt.

 

Det var inte för så många dagar sedan som jag helt la bort mina vantar. Jag vet att jag hade dem med mig innan rast OCH att jag INTE hade dem när jag kom tillbaka. Men efter att ha inkluderat halva personalstyrka, maken och personalen på Ica, fick jag napp, Jag hade lagt dem i köket på jobbet.

 

Sedan idag när vi skulle iväg till innebandyn (tidigt på morgonen), glömde jag min handväska, vilket resulterade i att maken, smått muttrande fick stanna så jag hann in och hämta den. (jag ska väl ha pluspoäng för att jag kom på att jag glömt väskan så snabbt?)

 

Sedan när vi åkt en bit till, kom jag naturligtvis på att jag inte hade någon plånbok i väskan, för den hade jag ju tagit ur tidigare. Denna gång förklarade maken, med en ängels tålamod (även om jag kunde ana mig till en skiftning i ansiktet i rödare färgton), att vi tyvärr inte hann åka tillbaka och hämta den, men att han hade kort med sig ifall vi behövde köpa något. Så långt var allt gott.

 

Sedan satte vi oss i Skövde Arena för att invänta matchens börja, fast när vi suttit där ett tag poängterade maken att vi kanske borde sätta oss ihop med de andra föräldrarna, så att vi blir större hejarklack innan matchen började. Sagt och gjort, vi flyttade oss några sektioner bort. Matchen startade och var nästan slut, när jag så smått tappade fokus och började tänka; var är min väska. Jo, tro det eller ej, jag hade lagt bort den igen. Så jag rusade upp med en lugn uppsyn (och panikartat inre) och sa till maken att jag bara skulle hämta min väska. Och jag lovar, en BLICK säger faktiskt mer än tusen ord.

Men slutet gott och allt gott, väskan låg där jag lagt den, så det var bara att tränga (för den sektionen var nu full av föräldrar till motståndarlaget) och förklara att jag skulle ha min väska som låg där under bänken ( kanske var min ansiktsfärg något rödare då)

 

Nä, nu ska jag hålla mig i hemmets lugna vrå och kolla på en otroligt vacker, och mysig familjefilm, som jag inte hade hört talas om innan, men fick tipset av en kollega, som trodde jag skulle gilla den och det gör jag, gillar MYCKET. Avslutar med en bild på den (den är 10 timmar lång)


Ny gren till Vinter Os

Började dagen med att pröva på en ny sport, ja jag kom på den alldeles själv i en alldeles för snabb impuls. Nämligen cykelglida.

 

Det går till på så sätt, man tar en cykel (vilken som helst), trampar upp cykeln i en i en rätt så hög fart (för bästa resultat). Därefter svänger du in på en isgata (helst med lite grus på), och så gliiiiiideer du så långt du kan. Du får extra poäng om du lyckas få med dig både cykel och cykellampan.

 

Det var detta jag ägnade mig åt i morse, och ja, jag gleeeeeed ca 4 meter (och hade med mig både cykellampan och cykel under turen).

 

Så jag känner mig lite mörbultad, öm och faktiskt dum. Jag menar, tur att det var så tidigt på morgonen, så ingen såg mig fara fram i fosterställning fastklamrande i cykeln, hållandes i en cykellampa mitt i vägen (fast jag hann notera två person som kikade på mig ute vid ringleden). Men var det ju en himmelsk tur att jag inte bröt något, så jag kunde resa mig någorlunda snabbt upp. Fasar för tanken att ligga som skalbagge på rygg intrasslad i cykelhelvetet och inte kunna ta sig upp. Vad hade man gjort då? Ropat på hjälp???? Nja, svaret där är tveksamt.

 

När jag nu läser dagen horoskop står följande för mig ” Idag gäller det för dig att ta hjälp av dina inre resurser för att orka ta dig framåt. Häng inte upp dig på pengar, risken är att du förlorar dina närmaste vänner om du gör det”

 

Ännu ett upplyftande horoskop (vad ÄR det här för bok egentligen).

 

Och till er som undrar, cykel klarade sig också utan smärre skador, förutom ett snett styre. Tro mig inte så skickar jag med bildbevis. 


Styrka, lögner & socker

Dagens, för mig (och alla andra vädurar), horoskop lyder ”Det kan hända att du måste akta dig för att vara för öppen och rak gentemot andra människor idag. Undvik att umgås med stora egos. Det kan hända att du plötsligt blir passiv eller aggressiv. Trots det kommer någon att försöka lura dig”

 

Hmmm, det här lät ju mindre trevligt. Undra om den där boken är någon slags domedagsprofet. Fast visst, jag har ibland faktiskt varit för öppen i vad jag tänker och tycker och tro mig, det har inte alltid gjort saker och ting lättare för mig, snarare tvärtom. Så visst, kanske man ska lära sig att hålla inne vad man tänker och tycker.

 

Men ärligt talat, vore det inte lättare om alla sa vad de egentligen ville? Vore inte missförstånden mindre då?

 

Jag är uppvuxen med ” ärlighet vara alltid längs” och trots att jag gång på gång får bevisat för mig att det inte har stämt, så är det något som jag fortfarande tro på. Jag menar i slutändan, måste det ju vara så. Eller hur?


För alla er, som gett nyårslöften om träning & hälsa (för all del, även ni som INTE har gjort det) vill jag passa på att rekommendera en mycket bra sida, med bra priser & grejer. www.gymkompaniet.se
 

Vill avsluta med att säga att jag verkligen saknar snön. Se själva på denna bild från jan 2011, visst ser det härligt ut?


Bland stjärnor och troll

Nu e det den första dagen på år 2012. Bort med det gamla & in med nya härliga, spännande året.

 

Jag har helt spontant köpt mig en horoskopsbok, ja alltså för mitt stjärntecken VÄDUREN som gäller för hela 2012. Jag säger alltså wow, tänk att i en enda bok se i princip allt som detta fantastiska år kommer att frambringa mig.

Jaha, tänker kanske du nu, så hon har redan tjuvläst hela boken, därför säger hon att 2012 kommer bli ett så härligt och fantastiskt år?

Men nix, det är faktiskt JAG själv bestämt att det ska bli det. Men det kan ju vara kul att se om min verklighet stämmer överrens med stjärnorna?

 

Jag har ju inga nyårslöften, men jag har lite mer eller mindre mål som jag tänkt lyckas med i år. Jag kan ju skvallra om två av dessa i alla fall.

 

  • Körkort!!!, Har redan anmält mig till en intensivkurs i Säffle under v. 18-19

 

  • Tjejmilen!!!! Missar tyvärr vårruset i år, jag ska ju ta mitt körkort då, men tjejmilen 1 september och härliga Stockholm får det bli den helgen. Hoppas & önskar att min dotter vill haka på sin mamma.

 

Nåväl nu tänker jag skriva vad mitt horoskop för idag säger, nämligen ”Du upplever kanske att ett nytt ansvarsområde eller arbetsuppgift krockar med dina egna behov. Oroa dig inte, med tiden kommer allt löpa smärtfritt.

 

Enligt boken så kommer januari månads höjdpunkter vara ” Merkurius och Mars ger upphov till en del friktion under den första veckan i januari, men försök kanalisera energin så kommer du åstadkomma smärre mirakel på arbetet. Mars gör en retrograd rörelse den 24 och när Merkurius och Saturnus saktar ner allt växer frustrationen. Men ta det lugnt, efter den 28:e ser Merkurius till att dina förtjänster ökar”

Oj, det där lät för mig både skrämmande och spännande. Vi får väl se vad detta tar vägen. Kanske, men bara kanske har jag mina aningar om vad det kan gälla……. Nåväl den som lever får ser………….

 

Bay the way, visste ni att en VÄDURSKVINNA är, ”Självständig, ambitiös, kreativ, mån om familj och vänner och är otålig” Hmmm, stämmer det in på mig tro?

    

 Här kommer en liten bild på min lilla, men spännade bok :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!