Zlatan, ryggskott & AC:n

Nu hejdade vi ju oss naturligtvis och åkte inte till Köpenhamn bara för att äta. För tillslut hittade vi faktiskt en resturang i Höllviken som hette Millenium. Men inte heller där verkade dem så överförtjusta i vår så kallade strandklädsel.

Ja, nu tror du kanske att vi gick omkring i bikins, men så var verkligen inte fallet!!! Utan bara lite enklare klädsel. Mamma hade på sig klänning som kanske eventuellt påminner om ett nattlinne. Men mamma påtalade promt och bestämt att det minsann köpt som en klänning!!!!

Tillslut fick vi i alla fall ett bord, men här kan vi snacka om kass service. Tog nästan en timma innan vi fick maten och då fick mamma naturligtvis fel mat, så vi fick vänta ytterligare en stund.

Och när hon väl fick in maten var jag tvungen att irriterat påpeka om det var tänkt att vi skulle äta med händerna, då vi inte ens fått några bestick!!!!!!!

Fast ett ställe som jag varmt kan rekommenderar är ”Annas Bageri” Otroligt nog så hade min mamma faktiskt varit där en gång förut, med en av mina andra syskon. Då var det meningen att hon skulle hon köpa med sig någon bulle. Men nu är det tydligen så att i Malmö är bulle exakt samma som sak en fralla i Göteborg.

Så mamma fick ”lära” personalen att en bulle är en bulle och fralla är en fralla. Vilket de självklart inte förstod. Men vad hon inte visste var att bakom henne i kön stod självaste Zlatan och log brett när hon bestämt (och en aning aggressivt) stod på sig med att Göteborg är det ingen bulle utan en fralla………

När min syster lite diskret påpekar att det är ju Zlatan som står där bakom henne. Utbrister hon irriterat ”- Och vem i helvete är Zlatan då”
Vilket naturligtvis resulterade i att Zlatan log ännu bredare, men min kära syster ville sjuka genom jorden.

Denna gång fick vi inte ”lyckan” att träffa Zlatan, utan fick nöja oss med se honom på löpsedeln.

Min kära mor har faktiskt slutat röka och hon är verkligen duktigt och är nu inne på sin andra vecka som rökfri. Till hjälp nyttjar hon lite hjälpmedel som nikotinplåster och tuggummi. Dock har detta en otrevlig biverkning i form av att hon blir väldigt hård i magen.

Så innan vi skulle åka hem var hon bara tvungen gå på toaletten då nr 2 gjorde sig plågsamt påmind. Väl där fick hon ta i så i den milda grad att hon lyckades få ryggskott!!!!!!!

Det var med nöd och näppe som hon tillslut lyckades baxna sig in sig i bilen. Om inte detta var nog, så höll vi på att smälta bort inne i bilen. För min AC i bilen är oturligt nog ur funktion. Detta är något som jag sannerligen kommer åtgärda innan det bär iväg till Finland på semestern!!!!!!

Efter drygt 3 timmar i den stekheta bilen kunde jag lämna av kära mor i Göteborg och ”glädja” mig åt ytterligare 2 timmars bilresa innan jag är hemma i kära Tidaholm.

Så efter en mycket rolig resa, kan jag bara säga ”Borta bra men hemma bäst”

Kissepaus, havsbad & nötter.

Efter flängandes i affärer bestämde vi oss (jag och mammi) att bege oss till Falstebostrand. Efter några ofrivilliga rondellcrusingar (för man får väl åka hur många gånger som helst i en rondell?)hittade vi äntligen rätt.

Väl där var det ju en liten bit att gå från parkeringen vilket tog tid då min kära mor har svårt att gå. Vi fick nöja oss med att bada fötterna och njuta av den fantastiskt sagolika stranden. För naturligtvis hade vi ju inga badkläder med oss.

Innan vi skulle gå tillbaks till bilen blev jag kissenödig. Inte sådär lite utan väldigt kissenödig, typ kissa nu eller kissa på dig. Det var bara att panikartat bege sig in bland sanddynerna och hitta ett ”lämpligt” ställe.

Jag hann precis bli klar och fick på mig mina byxor innan jag likt en struts dyker upp bakom busken bara för att mötas av en hel skock av människor i likasinnade träningsoveraller som förvånat tittade på mig när jag krånglade mig ur buskaset.

På kvällen ville mamma promt att vi skulle kolla på partiledardebatten ihop. Så vi köpte lite snacks i forma av nötter. Jag kan lova att jag nog aldrig sett en mer underhållande partiledardebatt i mitt liv.

Nä nä, det är inte politikerna jag tänker på utan på mammi, herregud, hon blev som förbytt, skrek och gormade som den värsta fotbollshuliganen. Vilket höll på och få ett chockartat slut, då kombon att skrika och äta nötter inte är direkt hälsosamt.

Dagen efter var det dags att visa att vi minsann inte är några badkrukor. Denna gång begav vi oss till ett bad som vi blivit tipsad om av kära moster, nämligen ett handikappsanpassat bad. Med trappor försedda med halkskydd som ledde ner till det 18-19 gradiga havet.

Naturligtvis skulle detta dokumenteras med ett foto. Först i var mammi och jag dokumenterade detta med ett perfekt foto. Sedan var det mästerfotografen mammis tur att fota mig som bevis på att jag doppade mig. Men av någon oförklarlig anledning så raderade hon fotot eller ja, hon sa att hon till och med tog TVÅ foton, men något bildbevis på mig i havet fanns bara inte.

Efter badet var vi både solbrända och hungriga, så vi hittade en bra resturang som heter Ängagården som vi med hjälp av gps:en hittade. Men det var kanske inte vad vi hade räknat med. För plötsligt tornade det upp pampiga grindstolpar, som genom en lång allé, ledde upp till ett stort gods.

Det är väl en underdrift att säga att vi var rätt så malplacerade, där vi kom gående i våran ”strandoutfits” och med badtofflor på fötterna. Folk stirrade på oss som om vi vore någon ohyra eller några luffare som gått vilse. Vi blev i i alla fall vänligt men bestämt ”borthysta” med orden att de ”tyvärr” bara kunde serverade mat till de som var boende på själva (lyx) anläggningen.

Då vi i det läget var superhungria så fortsatte jakten på mat och vi började få en allvarlig impulsstyrd idé om att dra en snabbis till Köpenhamn , bara för att äta……….Varför inte?
 
 

Tidsresa, avvägar & sängar

Äntligen var det dags för min & mammas efterlängtade Malmöresa. Starten på resan utgick från Göteborg, dit jag smart nog hade fraktat mig dagen före.

När jag väl slingrat mig ut ur det gytter av trafik och filer som Göteborg erbjuder (utan några större missöden), var det bara motorväg rakt fram.

När vi var ungefär halvvägs kända våra magar att det var dags för en välbehövlig lunchpaus.

Men märkligt nog så lurade varenda skyltjävel där det stod att det fanns mat ut oss på de mest konstiga avvägar, vilket i sin tur resulterade att vi nästan var framme i Malmö innan vi fick något att äta och då på en stor jävla Spa-anläggning!!!!

Väl framme i Vellinge checkade vi in på hotellet, vilket närmast kan beskrivas som en tidsresa tillbaka till 70-talet, både när det gäller de visuella, lukt och personal (vilket för övrigt bara var en).
Otroligt nog fick även vi exakt samma rum som vi hade förra året.

Vi hade precis kastat in våra väskor i rummet när jag fick jag ett sms från en av mina kära mostrar som meddelade att det vankades grill hemma hos henne.

Väl där beslutade jag och mammi att ta bakvägen in, men att smyga var praktiskt taget en omöjlighet. Av den enkla anledning att moster har två fina ”pitbulls” som heter Chanel och Edit och dom släpper fan inte in vem som helst……

Men in kom vi och kvällen avnjöts av mycket gott grillat och ännu trevligare sällskap tillsammans med min morbror samt moster med familj. Och naturligtvis vovvarna som hade beslutat sig för att bli såta vänner med oss.

Därefter var det dags för natti natti på hotellet. Dock visade det sig att sängarna var väldigt höga. Ja, så höga att min stackar mor, som ju inte är så lång, hade på allvar behövt en liten stege för att kunna kravla sig upp i sängen.

Men det var rätt underhållande för mig att se henne ta sig upp och ur sängen. Förutom för höga sängar, fick vi som en bonus, bäddmadrasser som ideligen tenderade att glida iväg.

Efter en i stort sätt sömnlös natt med bäddmadrasser på rymmen och där min kära mor passade på att dra diverse motorsågar samt sovandes avnjuta högljutt tv-tittande (naturligtvis med lampan tänd) bestämde jag mig för att införskaffa örnproppar och ögonmask till nästa natt.

Detta och lite annat smått och gott införskaffades genast på morgonen i Mobila köpcentrum i Malmö innan det var dags för dagens nya äventyr………..
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!