Tårtor, tomtar & strömavbrott

Här i Rovaniemi har vi haft fullt upp. Det är så mycket som ska hinnas med. Vi har som sig bör varit och hälsat på i Nappapiiri och Tomten. Där vi passade på att ta (läs köpa dyrt) ett foto tillsammans med honom.

Men när pappi, som inte var med på det första besöket, hörde i vilken byggnad vi tagit fotot i, protesterade han högljutt och menade att där VI tagit fotot inte är hos den RIKTIGTA tomten, utan bara en ”sådan där jävla bluffgrej”. Så ytterligare ett besök väntar oss innan vi åker hem. Så att vi för ordningens skull har ett foto med den RIKTIGA tomten på.

Förutom åkning i kälkbacken, och besök med fika hos olika släktningar så att vår sockernivå ständigt ligger i topp (en avgiftning är mer än behövlig vid hemkomst). Vid dessa besök så sitter maken och sonen mest som ett par tittugglor och ler krampaktigt och nickar men fattar egentligen inget. Men vissa släktningar kan faktiskt prata lite engelska och då är det plötsligt omvända roller nämligen pappi som sitter som en tittuggla och inte fattar något, vilket han inte verkade uppskatta.

Idag var vi bjudna till ett par släktningar som firade 8-åring bröllopsdag. Det bjöds både på champagne och en fin och god marängtårta. Eller det vill säga att den VAR fin, innan maken råkade massakrera den fullständigt när han skar upp en bit till sig. Och som för att fullborda tårtmassakern skar han gentlemannalikt upp en bit åt mig med.

Underhållningen stod naturligtvis pappi för. Samtidigt som han agerade paparazzi och gick och fotade överallt, råkade han på något underligt sätt missa att det var ett litet trappsteg på altanen. Vips, så försvann han, likt en trollkarl, en stund var han där och plötsligt helt borta då han gjorde (ytterligare) en störtdykning.

Kvällen till äran, råkade vi, jag, maken och sonen få lägenheten alldeles för oss själva. Pappi skulle nämligen sova över hos en släktning. Då kom vi mycket lägligt på den briljanta idén att basta. Bastun fanns ju där, och innan har det ju inte blivit av. Sagt och gjort, bastun satte på och vi hann precis börjat att njuta av vårt busiga tilltag. Då plötsligt smällde det till och så blev det helt kolmörkt. För naturligtvis skulle vi straffas genom att råka ut för det värsta åskväder, just när vi tjuvbastade.

Jojo, det visade sig att strömmen hade gått i hela Rovaniemi och kom inte igång igen förrän vi gett upp hoppet om ett riktigt bastubad. Så det lär bli att basta imorgon igen, då helst utan något avbrott och denna gång med tillåtelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!